Забавления

z1ДЕТСКИ КЪТ

Работно време от 9:00 до 20.00

Цени :
1 ЧАС – 4 лв.
2 ЧАСА – 7 лв.
3 ЧАСА – 10 лв.
1 ДЕН ИНДИВИДУАЛНО ГЛЕДАНЕ НА ДЕТЕ : 25 лв.

 


 

ПЕЩЕРЕН ТУРИЗЪМ

В Родопите се намира курорта Пампорово, а около него са едни от най-красивите пещери, посещавани от много туристи.

z2Дяволското гърло

Много хора са чули за Дяволското гърло – една невероятна и уникална пещера. Вие видели ли сте за какво става въпрос? Самата пещера е на около 40 километра от Пампорово и до нея много лесно може да се стигне с кола. Там се намира най-големия водопад на балканския полуостров (подземен). Има и легенда за пещерата, в която се разказва за Орфей и Евридика. Няма да ви я кажем сега, ще я научите от екскурзовода, докато се разхождате в пещерата – така тръпката ще е много по-голяма и истинска.

Ягодинска пещера

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Тази пещера е дори по-интересна и от Дяволското гърло. Тя е изключително красива, заради образуванията в нея, където има хиляди сталактони, сталактити и сталакмити. Ягодинската пещера се намира на разстояние 50 километра, което я прави подходяща за посещение. Може без проблем да се видят и двете пещери за един ден.

Облагородената част в пещерата е дълга около 1 километър. Има специални спирки, на които ще научите допълнителна информация от екскурзоводите. Пещерата е на три нива. На най-горното се намира удивителен музей, в който има жилища на праисторически хора. Там можете да видите с какви съдове са се хранили и какви сечива са използвали. Ако сте близо до този район, не трябва да пропускате това място и е задължително да го посетите.

Накрая можете да си направите една разходка и до Орловото око, където има 360 градусова панорама и се вижда Буйновското ждрело. Ще видите и част от Пирин и Рила. Тази атракция е от 2009 година и за да направите това посещение, ще ви трябва високопроходим джип. Ако нямате такъв, можете да го наемете от местните хора.

z2bУхловица

Тази пещера се намира най-близо до Пампорово. Нейното местоположение е в края на село Момчиловци. Пещерата е наричана от местните жители – подземен дворец, защото в нея има удивителни образувания. Ухловица е на няколко етажа. Най-отгоре се намира залата на пропастите, от която се стига до долната зала по стръмна стълба. Долната зала е най-красива в цялата пещера. Дължината на Ухловица е около 450 метра, но облагородената и част е 330 метра. В нея има седем езера, които се пълнят с вода през пролетта. Има и голям каменен водопад.

z2cГолубовица

Голубовица 2 е водна пещера, а нейното посещение е изключително вълнуващо. Тя е най-интересна в целия район. Посещението в нея става само със специална екипировка и екскурзовод, защото се използват гумени лодки, за да се преминат някои потоци и езера. Пещерата може да се посещава от юни до септември месец. Накрая имате възможност да се спуснете по Алпийски тролей или Via Ferrata.

z2dЧудните мостове

Това е още една невероятна забележителност в този район. Те са много красиви, но за да усетите силата им, трябва да ги видите на живо. Другото им име е – Скалните мостове. Намират се на около 40 километра от Пампорово и са в посока Пловдив. Отбивката от главния път е 15 километра. Това място се посещава най-често от гостите ни и е едно от най-харесваните. Има много места за пикник около мостовете, гледката е много красива и местността е подходяща за разходка.

 

КОННА ЕЗДА

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За любителите на конната езда може да се организират се различни преходи, както и уроци от квалифицирани инструктори. Конната база „Перо-Г” е наш партньор, който организира специални разходки до Орфееви скали за гостите ни. В конната база има повече от 70 коня от различни породи. Предлагат се преходи избрани от гостите или предварително избрани от инструкторите. Организират се разходки с шейна и файтон през зимата.

Тази услуга е подходяща за различни мероприятия, както и за тийм билдинг. От нея могат да се възползват и големи компании, които търсят повече тръпка и искат нещо по-различно.


 

ИГРАЛНА ЗАЛА
Работно време от 9:00 до 24.00
ТЕНИС НА МАСА – 5 лв. / час
БИЛЯРД – 5 лв. на игра
ДЖАГА – 2 лв. на игра


 

КИНОСАЛОН

ЕДНА КИНОПРОЖЕКЦИЯ – 4 ЛВ. НА ЧОВЕК


 

ВЕЛОСИПЕДИ ПОД НАЕМ

5 ЛВ. НА ЧАС


 

ТЕНИС КОРТ


 

ПЕЙНТБОЛ

Z4В комплекс Форест нук се предлага горски пейнтбол. Тази игра е подходяща както за фирмени мероприятия, така и са малки или големи компании. Ние ще ви осигурим цялостното оборудване, което е необходимо – маска, пейнтбол маркер, облекло и предпазна жилетка. От вас се очаква единствено да се забавлявате. Игрите се провеждат на няколко игрища, но можем да изберем и специален терен за гостите, който да е близо до хотела, при тяхно желание за това.

Според желанията ви, предлагаме разнообразни игри. Ако искате да се изявите като истински войници, не пропускайте този шанс! Опитайте се да завладеете противниковата база, облечени в камуфлажно облекло, или да стигнете първи до флага. Ако искате да получите повече информация, можете да се обадите на телефон +359 879 50 15 53 или да ни напишете email на office@forestnook.bg.


 

ВЕЛО ПАРК ПАМПОРОВО

z5Вело паркът е новото развлечение в този курорт. Целта на тази придобивка е да се увеличи интереса на гостите през лятото.

Предлагат се много писти, които се променят и подобряват всяка година. Домакините са направили 4 вида писти и са се постарали да задоволят изискванията за всички нива на сложност.

Трасето „Стойките” е за начинаещи. То е дълго 5,4 км. и е подходящо за фототурове и семейни разходки. Има три трасета за средно напреднали, които са маркирани на картата в син цвят. Жълтото трасе беше открито през 2013 година, то трябва да се пробва задължително. За най-напредналите има червени трасета, а за истинските професионалисти и черни.

Ако нямате свои байкове, можете без проблем да вземете под наем.

 

Карта на велопарк Пампорово