Puna Child

Вело парк Пампорово

Вело паркът е новото развлечение в този курорт. Целта на тази придобивка е да се увеличи интереса на гостите през лятото. Предлагат се много писти, които се променят и подобряват всяка година. Домакините са направили 4 вида писти и са се постарали да задоволят изискванията за всички нива на сложност. Трасето „Стойките” е за начинаещи. То е дълго 5,4 км. и е подходящо за фототурове и семейни разходки. Има три трасета за средно напреднали, които са маркирани на картата в син цвят. Жълтото трасе беше открито през 2013 година, то трябва да се пробва задължително. За най-напредналите има червени трасета, а за истинските професионалисти и черни. Ако нямате свои байкове, можете без проблем да вземете под наем.

   

Конна езда

За любителите на конната езда може да се организират се различни преходи, както и уроци от квалифицирани инструктори. Конната база „Перо-Г” е наш партньор, който организира специални разходки до Орфееви скали за гостите ни. В конната база има повече от 70 коня от различни породи. Предлагат се преходи избрани от гостите или предварително избрани от инструкторите. Организират се разходки с шейна и файтон през зимата. Тази услуга е подходяща за различни мероприятия, както и за тийм билдинг. От нея могат да се възползват и големи компании, които търсят повече тръпка и искат нещо по-различно.
Пещерен туризъм

Край курорта Пампорово се намират едни от най-красивите пещери в страната, посещавани от много туристи. Известни и подходящи за пещерен туризъм в района са следните пещери:
Дяволското гърло. 
Много хора са чули за Дяволското гърло – една невероятна и уникална пещера. Вие видели ли сте за какво става въпрос? Самата пещера е на около 40 километра от Пампорово и до нея много лесно може да се стигне с кола. Там се намира най-големия водопад на балканския полуостров (подземен). Има и легенда за пещерата, в която се разказва за Орфей и Евридика.

Schedule a Visit